top of page
Sök
  • Skribentens bildTea Room Kullaberg

Äntligen augusti!

Augusti är nog min favoritmånad under sommaren, skolorna börjar och den outhärdliga hettan försvinner. För 20 år sedan bodde jag i Tyresö och hade hela augusti ledigt - jag minns att jag cyklade till stranden i princip varje dag och njöt av den fridfullhet som infinner sig när ingen behöver överrösta barn, spela musik och sånt utan bara njuter av sol och hav. Ett av mina bästa minnen från den tiden. Just idag formligen öser regnet ner och det är inte så mycket badväder, men det är skönt med en ledig dag ändå.


För drygt en vecka sedan skulle jag prata för Strandbadens Byaförening, på deras årsmöte som var förlagt till ett tält på gräsmattan nedanför Tea Room Kullaberg. Lite nervös var jag allt och det blev inte bättre av att det var fullt inne i Salongen och endast tre som arbetade! Så, jag glömde vad jag skulle säga, men jag lyckades i alla fall visa hur man "delar" en scone! Så jag tänkte att jag skulle dela med mig lite här om vem jag är


Som 20-åring utvecklade författaren Marcel Proust en lång rad frågor, som enligt författaren skulle kunna avslöja varje människas innersta tankar. Jag vet inte hur väl det stämmer, men jag bjuder på lite mer information om mig själv! Och, jag kanske ska säga att jag inte är från Tyresö utan är född i Malmö, uppvuxen i Löddeköpinge och kom till Nyhamnsläge för snart 9 år sedan via bland annat Brighton, Stockholm, Visby, Fruängen, Middlesbrough, Tyresö, Karlshamn, Mörrum och Växjö!

1. Vilket är ditt mest uttalade karaktärsdrag? Tålmodig.

2. Vilken egenskap sätter du före alla andra hos en man? Lyhördhet - förmågan att kunna lyssna och inte enbart ta plats genom att prata.

3. Vilken egenskap sätter du före alla andra hos en kvinna? Samma svar som ovan

4. Vad uppskattar du mest i en vänskapsrelation? Lojalitet, respekt och sanning

5. Vilket karaktärsdrag hos dig själv är du mest trött på? Rastlösheten, att hela tiden vilja vidare.

6. Vilken är din favoritsysselsättning? Läsa böcker, springa långt och baka

7. Hur blir man helt lycklig? Genom att acceptera den man är, åtgärda sådant som man inte trivs med och förstå att man är resultatet av sina egna handlingar.

8. Vad betraktar du som din största olycka? Visst finns det händelser som påverkat mig negativt. Men man lär sig leva med dem, och även lär sig från dem. Jag brukar säga att man lär sig från sina misstag, inte från sina framgångar.

9. I vilket land vill du bo? Om bara sommaren var lika lång som den gråa höst-vintern-våren så hade jag varit exakt på rätt plats! Men visst skulle jag uppskattat att bo i ett land där jag kunde plocka apelsiner, mango och avokado direkt från trädgården och alltid vara solbränd...

10. Vem är din favoritförfattare? Jag kommer alltid tillbaka till Ulf Lundell och han är nog den enskilt den mest inspirerande författare, jag började läsa hans böcker redan som ung tonåring. Carlos Ruiz Zafón kan vara den mest skickliga, Vindens Skugga och de följande böckerna är fantastiska, humoristiska, mörka och tidlösa.Haruki Murakami är en annan genialisk författare. Det är svårt att välja en. Henning Mankell var också synnerligen skicklig, Mästerverket Kinesen hänger kvar många år senare. Lite kuriosa är att jag nästan allltid lyssnar på en ljudbok när jag bakar ensam i köket på Tea Room. Under juli har jag lyssnat på Rosenfeldt - Hjorts böcker om Sebastian Bergman exempelvis och nu i augusti tänker jag lyssna mig igenom Anna Janssons verk om Maria Wern.

11. Vem är din favoritpoet? Philip P Lynott, från Thin Lizzy. Hans texter är poesi.

12. Vem är din favorithjälte från böckernas värld? Den första bokhjältinna jag kommer ihåg är George från Fem-böckerna. Hon var fantastisk, med sin hund Tim. Harry Potter är en motsvarande favorit (mycket) senare.

13. Vem är din favoritkompositör? Phil Lynott - och Ronnie Atkins.

14. Vem är din favoritmålare? Keith Haring för att det ser så enkelt ut. Min svägerska Robina Doxi är min nutida favorit.

15. Vilket är ditt favoritnamn? Dylan. Inte från Bob utan från Dylan McKay, haha.

16. Vad hatar du allra mest? Krig, orättvisor och girighet.

17. Vilken talang skulle du helst vilja besitta? Att kunna tala så att folk verkligen lyssnar.

18. Hur kan du tänka dig att dö? Lycklig och tillfreds.

19. Hur är ditt nuvarande sinnestillstånd? Slut och trött efter ett par fantastiska sommarmånader med hur mycket upplevelser som helst!

20. Vad är ditt motto? Bemöt andra så som du själv vill bli bemött, och som min mamma alltid säger, vänlighet fördes vänlighet - och ett leende smittar!


Det var det hela för den här gången! Nästa inlägg kommer att handla om vanliga frågor som jag får ganska ofta! Var rädda om er!


31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page