top of page
Sök
  • Skribentens bildTea Room Kullaberg

Bakom kulissen

Jag får en del feedback om hur besökare tycker att jag borde göra restaurangen mysigare, och jag kan förstå att om man aldrig varit på Örestrand tidigare och upplevt hur det var så är det kanske svårt att tro att jag gjort något alls.


När jag tog över hyreskontraktet, den 1 november 2020, fanns det ett gäng konferensbord, några mindre bord, en soffgrupp, två pianon, jättemånga stolar och en nedmonterad bardisk. Och ett pingisbord.


Ägaren, Höganäs kommun, ombesörjde målning av lokalen. Från en aprikosrosafärg till ljusblått. Jag ville fånga upp färgen i havet och himlen. Maken och jag tejpade upp disken på golvet och använde fantasin för att försöka tänka oss hur det skulle vara att komma in som gäst, och sedan började byggandet och målandet. Den stora kyldisplayen köpte jag på auktion i Falköping och den vägde väldigt mycket mer än jag anat. Men den kom på plats!

Återbruk

Gardiner och dukar köptes in, salig blandning av gammalt och nytt. Samma sak gällde porslinet, mycket kommer från Röda Korsets Kupan, Loppan och Lions. Två- och trevåningsfaten monterades en helg.

Golven och listerna hade behövt mer kärlek, men det fanns så mycket annat som kändes viktigare.


Restriktioner

Mitt i en pandemi handlade det också om avstånd och att bevara stora ytor. 150 personer får vistas i reataurangen under normala sammanhang, nu var det 45 sittande och fem som handlar. Så fort vädret tillät hade vi knappt 20 platser ute på terrassen. Restriktionerna ändrades under sommaren och man fick sitta i större sällskap både ute och inne. Vi valde dock att behålla avstånden mellan borden då servitriserna inte var vaccinerade, det handlar om trygghet för alla - gäster och personal. Ingen av oss som jobbar på Tea Room Kullaberg har haft Covid-19, vilket känns fint att kunna berätta.


… och i köket?

Recept-förfrågningar får jag med jämna och ojämna mellanrum. Jag delar jättegärna med mig av dessa, men inte förrän jag stängt ner på Örestrand!


50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page