top of page
Sök
  • Skribentens bildTea Room Kullaberg

Härligaste september och framåt !!

Första höstmånaden enligt somliga, här nere i Skåne tror jag mer att det är sensommar, idag var det 20 grader varmt i luften och ett märkligt soldis som förde tankarna till Skagen! Öresund är fortfarande badvänligt, även utan bastu.Låt oss hoppas på sol på altanen även till helgen!
På Tea Room Kullaberg gör vi oss redo för semester, eller en paus rättare sagt. Vi har stängt hela oktober och första helgen i november med anledning av återhämtning efter en fantastiskt fin sommar och ett efterlängtat boksläpp (mer om det längre ned).Vi har också stängt den 18-19 september med anledning av bröllop i familjen (yngsta lillebror gifter sig).

Så, när har vi öppet? Jo, den kommande helgen 11-12 september och 25-26 september.


November

Från och med lördagen den 13 november har vi öppet som vanligt igen och den 14 november är det fars dag, sedan kör vi varje helg fram till jul och kanske några mellandagar också, det är inte riktigt bestämt ännu. Den 21 november är Tea Room Kullaberg värd för Strandbaden Byaförenings julmarknad - ska bli riktigt spännande och roligt!


På menyn

Afternoon Tea och Cream Tea har under sommaren fått sällskap av både Kafferep och Smørrebrød, vi fortsätter med dem året ut. Kanske blir det en lite mer vintrig eller julig touch på dem när vi återkommer i November. Vi har redan nu fått förfrågan om julbord och julmat. Det får vi absolut anledning att återkomma till!

Biskvier i olika smaker har också blivit en sensommar grej (till skillnad från i juli då de smälte så fort de togs ur kylmontern!), förra helgen hade vi förutom de vanliga med chokladsmörkräm även mintchoklad, banan, saltlakrits, blåbär och lavendel/citron. Vilken är din favorit?

Köks-projekt som kanske letar sig ut till våra gäster framöver är New York Cheesecake (bakad) och danska flødebollar, gräddbullar alltså. Spännande bakverk att försöka få "rätt" när man använder helt växtbaserade råvaror.Beställningar

Är det så att ni önskar beställa en tårta under oktober, skriv ett meddelande. Har jag möjlighet så hjälper jag självklart till. Prinsesstårtorna, olika varianter av chokladtårtor och gräddtårtor har varit väldigt populära under sommaren och det är klart att vi firar födelsedagar och andra bemärkelsedagar även i oktober, så skicka ett mail eller lämna ett meddelande på Facebook eller instagram så ser vi om det går att lösa....och nu över till något helt annat!

Så var det den där boken som jag är så stolt över, som äntligen släpps! Ett praktverk (om jag får säga det själv) om det danska hårdrocksbandet Pretty Maids. De firar 40 år och i samband med detta släpps min bok och en utställning på Horsens museum på Jylland bygger på boken. Boken släpps den 1 november och samma dag öppnar utställningen. Mer information finns här: We Came To Rock - The Official Pretty Maids Journals Och om du aldrig hört talas om Pretty Maids så är det helt okej, de har aldrig varit mainstream.
44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page