top of page
Sök
  • Skribentens bildTea Room Kullaberg

Nytt te på menyn!

Det är inte enbart Kafferepet som är nytt på menyn, vi har också lite nya tesorter. Kränkus Kotte-te, som i igelkott, är kanske det mest spännande med smak av både mint och citrus.


Mest efterlängtade är nog det gröna jordgubb och fläder, som sommar i en kopp, det till och med doftar sommar! Grönt te är otroligt gott ovh nyttigt, hemligheten är att hålla nere temperaturen, antingen man tar av vattnet innan det börjar koka eller häller i en kopp kallt vatten i kannan med kokande vatten innan man lägger i tekulan eller tesilen. På mina resor i Japan har grönt te - macha- varit mitt första val av dryck, varmt eller kallt. Med is eller sojamjölk (macha latte). Men när jag kom hem, fullt lastad med grönt te och Hello Kitty-saker, så smakade det inte alls lika gott. Vid mitt andra besök gick jag in för att knäcka koden och det var så enkelt som att 'ta av kastrullen med vatten när bubblorna var stora (små) som guldfiskögon'.Dessutom lärde jag mig att det var fullt möjligt att återanvända grönt te upp till fyra fem gånger och som godast var det andra och tredje gången. Knepet är att inte vrida ur eller pressa tebladen, bara låt dem ligga i silen och självtorka.


Mer nytt är att allas favorit Chai är tillbaka, det kryddigaste av dem alla. Dricks med fördel med mjölk och kanske lite socker. Och med en kardemummabulle till. Perfekt en kylig, regnig dag. Eller efter en dag med prövningar, när man behöver en stor kram fast det är en pandemi och man inte får kramas. Köp fyra bullar för 100kr och stoppa in i frysen, tina i ugnen på 150 grader (aldrig i micron då blir det bara segt och hårt), så är du förberedd!


Det Gotländska Vinterteet gör paus under sommaren, liksom vårt otroligt populära vita Toronto - de kommer tillbaka i höst.


Efter fyra månader kanske man inte kan dra nån statistiskt säker slutsats, men det verkar som att Lady Grey och Earl Grey är de populäraste valen, tillsammans med Höganäsblandningen. Bland de gröna teerna är Moroccan Mint överlägset. Toronto med sin smak av apelsin och kanel är populärast bland de vita och det Gotländska Vinterteet mest poppis bland örtteerna.


De olika tesorterna vi serverar på Tea Room Kullaberg kommer från Kränku på Gotland, Twinings i London, Ehsans & Pappas Tehus i Malmö, Teahouse Shiva i Limhamn och så klart Te och Kryddbutiken i Höganäs. Vi serverar endast löst te men har tepåsar för takeaway.


PS. Mitt favoritte är Twinings Earl Grey och extra strong English Breakfast (tepåse).Jag föredrar faktiskt sojamjölk i mitt te. Det hade varit roligt med en teprovning i framtiden, så att fler får chansen att smaka på något nytt och känna skillnaden på te och te!


82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page