top of page
Sök
  • Skribentens bildTea Room Kullaberg

"Trädpersonligheter" av Eva Rosth

Porträttfotograf Eva Rosth ställer ut några av sina trädfotografier i "Trädpersonligheter" hos oss under mars och april.


Eva, som har en lång och intressant bakgrund främst som porträttfotograf, fick frågan om hon skulle vilja hänga upp några fotografier när hon besökte Tea Room Kullaberg i januari, och hon gick hem för att se vad som skulle kunna passa i denna ganska svåra salong (de många fönstren gör ju att det blänker i tavlorna hur man än gör). Några veckor senare återkom Eva med en kartong små fotografier av träd.

- Utställningen ”Trädpersonligheter” har växt fram under många år. Träd som har ”talat” till mig har jag fotograferat under flera år och utarbetat i en fotografisk process, Palladiumtryck och Kallitypi.

Bilderna som hänger på Tea Room nu är reproduktioner av dessa fotografiska ädeltryck och kan köpas på plats - och hämtas efter att utställningen är över.


Ett porträtt från Fotografiska Föreningen i Malmö finns här.


Många har tagit den lilla hissen - eller den stora trappan - upp till ateljén i lägenheten på Östergatan i Malmö. Brudpar, barn och familjer.

Eva revolutionerade bröllopsfotografierna genom att ta ut brudparen i naturen, hitta det vackra. Idag känns det självklart att man tar bilderna utomhus - Krapperups Slottspark är vår egen lokala utomhusstudio där man under vår och sommar ofta ser brudpar posera - men någon är alltid först och i Malmö var det Eva Rosth.


Min pappa och jag ca 1974, foto Eva Rosth

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page