top of page
Sök
  • Skribentens bildTea Room Kullaberg

Året närmar sig sitt slut...

Vilket otroligt år det har varit! Inte i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle kunna bli så här bra. När jag sommaren 2019 gick mina rundor längs med kusten och drömde om semester nån annanstans kunde jag inte hjälpa att snegla upp mot det gamla Strandbaden Hotell anno 1910. Kanske särskilt lockades jag av den stora träterassen belägen uppe bland träden med utsikt över Öresund. Jag kontaktade Höganäs kommun för jag bara behövde veta om det fanns något uns av möjlighet att jag skulle kunna skriva och baka i denna fantastiska miljö. Det blev en ganska lång process, i restaurangen fanns fortfarande den tidigare hyresgästens saker, men i november 2020 flyttade jag in. Jag hade lite smyg-öppet innan jul då jag sålde Lussekatter och presentkort. Jag hade aldrig tidigare bakat kommersiellt, under några år av mina studier jobbade jag på helger och lov på Checkers, den gamla vägkrogen i Löddeköpinge som nu är Dahls Hotell, så erfarenheten fanns av att tillaga halvfabrikat…


Men, jag trodde nog att det skulle bli något tid över till att skriva. Inte bara testa recept, svara på frågor, uppdatera sociala medier, städa, handla och baka. Det svåraste var att veta om gästerna skulle komma eller inte. Och vad det var som fick gästerna att komma. Samtidigt.


För den som följer oss i sociala medier så är det ingen hemlighet längre att Tea Room Kullaberg inte kommer att fortsätta ett år till, det är rent ekonomiska skäl då det finns en del investeringar som måste göras men som inte lönar sig på endast ett år. Kommunen verkar nu ha en plan för vad de vill göra med Örestrand efter 2022!

Så, efter sista dagen, söndagen den 19 december packar jag ihop mina våningsfat, tekannor och koppar. Kanske dyker jag upp någonstans igen framöver när jag hittar en plats som får mig att känna samma lugn och inspiration!


Innan vi stänger är det fars dag den 14 november och julmarknad tillsammans med Strandbadens Byaförening söndagen den 21 november.
100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page